Loon en salarisadministratie uitbesteden

Salarisadministratie uitbesteden?

Loon en salarisadministratie

Op zoek naar het uitbesteden van je salarisadministratie? Wij helpen je graag verder. Binnen een organisatie is de loon- en salarisadministratie zeer belangrijk. De werkzaamheden die hierbij moeten worden gedaan moeten betrouwbaar en zorgvuldig plaatsvinden.

FlanQ kan de zorg voor de loon -en salarisadministratie uit handen nemen.

De kern van salarisadministratie uitbesteden

Salarisadministratie is een cruciaal onderdeel van elke organisatie. Het omvat:

 • Het nauwkeurig bijhouden van de salarissen van werknemers, inclusief belastingen en premies.
 • Daarnaast is de werkgever verplicht voor de juiste afdracht van loonbelasting en de premies volksverzekering aan de belastingdienst.
 • Wij bieden ook ondersteuning en advisering op het gebied van arbeidsvoorwaarden (CAO’s), arbeidsrecht en pensioenen.

Hoewel de salarisadministratie een essentiële taak is, kan het tijdrovend en complex zijn, vooral voor kleine tot middelgrote bedrijven die zich liever willen concentreren op hun kernactiviteiten. Daarom staan we bij FlanQ voor je klaar!

Het uitbesteden van de salarisadministratie is een oplossing die veel bedrijven kiezen om tijd en middelen te besparen. Wanneer een bedrijf zijn salarisadministratie uitbesteedt, geeft het de verantwoordelijkheid voor het beheren van deze taken uit handen aan specialisten. Dit betekent dat ze geen tijd hoeven te besteden aan taken zoals het verwerken van verlofaanvragen of het volgen van veranderingen in de wetgeving.

Het uitbesteden van salarisadministratie kan ook kostentechnisch efficiënter zijn dan het beheren van de loonadministratie intern. Dit komt doordat administratie uitbesteden vaak leidt tot een betere focus op de kernactiviteiten van het bedrijf en een optimalisatie van administratieve processen.

De voordelen van het uitbesteden van je salarisadministratie

Het uitbesteden van salarisadministratie biedt tal van voordelen. Een van de belangrijkste voordelen is dat jij je volledig kan focussen op je eigen onderneming. Daarnaast kan het uitbesteden van salarisadministratie leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen. Hiermee bedoelen we dat je dus geen nieuwe medewerkers hoeft aan te nemen en geen dure softwarepakketten hoeft aan te schaffen voor de salarisadministratie.

Een aantal van de voordelen op een rijtje:

 • De mogelijkheid om zich te concentreren op kernactiviteiten.
 • Minder administratieve rompslomp & kostenbesparing.
 • De zekerheid van naleving van de meest recente wet- en regelgeving.

Salarisadministratie uitbesteden in Dordrecht of Lekkerkerk, FlanQ helpt je verder!

Ben je opzoek naar een salarisadministratiekantoor om je salarisadministratie uit te besteden? Bij FlanQ staan we voor je klaar. We bieden een scala aan diensten om aan jouw specifieke behoeften te voldoen, of je nu een klein bedrijf bent dat net begint, of een gevestigd bedrijf dat op zoek is naar een meer efficiënte manier om salarisadministratie te beheren.

Met ruim 25 jaar aan ervaring hebben wij alle kennis in huis om je salarisadministratie zo goed mogelijk uit handen te nemen. Of je nu een groot bedrijf leidt of een klein bedrijf hebt, FlanQ heeft de expertise om je te helpen met je salarisadministratie.

Vraag & antwoord

Salarisadministratie kan ingewikkeld zijn, het kan bijvoorbeeld erg technisch zijn. Daarnaast krijg je ook te maken met wetten en regelgeving. Om hier geen fouten in te maken adviseren wij om samen te werken met een salarisadministratie kantoor.

De kosten voor het uitbesteden van de salarisadministratie variëren meestal tussen € 5,- en € 25,- per medewerker per maand, afhankelijk van verschillende factoren.

Een salarisadministratie omvat verschillende onderdelen, waaronder: De loonstaat, de uitbetaling van lonen, loonstaten, loonstrookjes, jaaropgaven, aangifte loonheffingen. Het bevat ook belangrijke documenten als arbeidsovereenkomsten, kopieën van identiteitsbewijzen en verblijfsdocumenten.

Het uitbesteden van salarisadministratie kan verschillende voordelen bieden voor een organisatie. Hier zijn enkele belangrijke redenen:

1. Kostenbesparing

 • Vermindering van overheadkosten: Het uitbesteden van salarisadministratie kan helpen bij het verminderen van de kosten die gepaard gaan met het inhuren en opleiden van interne personeel, evenals de kosten voor software en andere benodigde middelen.
 • Schaalvoordelen: Externe dienstverleners hebben vaak meerdere klanten, waardoor ze hun diensten efficiënter en goedkoper kunnen aanbieden.

2. Expertise en Naleving

 • Up-to-date kennis: Salarisadministratie kan complex zijn vanwege de constant veranderende wet- en regelgeving. Externe dienstverleners zijn gespecialiseerd in dit vakgebied en blijven op de hoogte van alle veranderingen.
 • Naleving van regelgeving: Externe experts zorgen ervoor dat de salarisadministratie voldoet aan alle lokale en nationale voorschriften, wat het risico op juridische problemen en boetes vermindert.

3. Tijdswinst

 • Focussen op kernactiviteiten: Door salarisadministratie uit te besteden, kunnen bedrijven zich concentreren op hun kernactiviteiten en strategische doelen in plaats van tijd te besteden aan administratieve taken.
 • Efficiëntie: Externe dienstverleners hebben vaak geoptimaliseerde processen en systemen, waardoor salarisadministratie sneller en nauwkeuriger kan worden uitgevoerd.

4. Betrouwbaarheid en Nauwkeurigheid

 • Minder fouten: Professionele dienstverleners hebben de ervaring en de tools om fouten te minimaliseren, wat belangrijk is voor de tevredenheid van werknemers en het naleven van wettelijke vereisten.
 • Consistentie: Externe partijen zorgen voor een consistente en betrouwbare salarisverwerking, ongeacht interne veranderingen zoals personeelsverloop.

5. Toegang tot geavanceerde technologie

 • Geavanceerde software: Salarisadministratiebedrijven investeren vaak in geavanceerde softwareoplossingen die nauwkeurige en efficiënte verwerking mogelijk maken.
 • Rapportages en analyses: Moderne salarisadministratiesystemen bieden vaak uitgebreide rapportagemogelijkheden en analyses, wat waardevolle inzichten kan bieden voor het management.

6. Risicobeheer

 • Vermindering van risico’s: Het uitbesteden van salarisadministratie kan helpen bij het verminderen van risico’s zoals fraude, fouten en niet-naleving van regelgeving.
 • Disaster recovery: Externe dienstverleners hebben vaak robuuste back-up- en herstelplannen om ervoor te zorgen dat gegevens veilig zijn en snel kunnen worden hersteld in geval van problemen.

Door salarisadministratie uit te besteden, kunnen bedrijven profiteren van verbeterde efficiëntie, naleving van regelgeving en kostenbesparingen, terwijl ze zich tegelijkertijd kunnen concentreren op hun kernactiviteiten.

In Nederland moeten werkgevers de salarisadministratie zeven jaar lang bewaren volgens de wettelijke vereisten van de Belastingdienst. Dit omvat onder andere loonstroken, jaaropgaven, loonbelastingverklaringen, correspondentie met de Belastingdienst en andere relevante documenten.

De salarisadministratie, ook wel bekend als loonadministratie, omvat het proces van het uitbetalen van werknemers en het correct inhouden van loonheffingen. Typische taken in de salarisadministratie zijn onder meer:

 1. Het berekenen van het netto bedrag dat aan werknemers wordt betaald.
 2. Het vaststellen van de hoeveelheid loonheffingen die aan de belastingdienst moeten worden afgedragen.
 3. Zorgen dat werknemers tijdig hun loonstrook ontvangen.
 4. Het tijdig indienen van loonaangiften en het uitbetalen van het juiste bedrag.

Daarnaast is het belangrijk om ook rekening te houden met eventuele pensioen- en CAO-regelgeving.

Benieuwd naar onze andere diensten?

Exact online gecertificeerd

Kom in contact met Frans!

Frans van Lonkhuizen

Frans van Lonkhuizen

Accountant / Eigenaar

Onze kantoren!

Dordrecht
Jan Valsterweg 87
Lekkerkerk
Raadhuisplein 55a

Het FlanQ team! – Over ons

Als adviseur voor het midden- en kleinbedrijf (accountancy voor MKB) is FlanQ steeds op zoek naar ervaren en goed opgeleide medewerkers die naast een goede opleiding, zich snel in kunnen leven in en betrokken zijn bij (de onderneming van) de betreffende relatie.

Go to Top